- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
513190 - Kiti padavėjai
Kiti padavėjai, kurie nėra išvardyti 5131 pogrupyje „Padavėjai“ ir kurie patiekia maistą ir gėrimus už stalų sėdintiems asmenims viešojo maitinimo įmonėse, klubuose, įstaigose ir valgyklose, laivuose ar keleiviniuose traukiniuose.
Pagrindinės užduotys
• užtikrina, kad būtų laikomasi nustatytų aptarnavimo standartų ir maisto higienos normų;
• užtikrina, kad patiekalai būtų tinkamai paruošti ir pristatyti klientams;
• užtikrina, kad visi klientai būtų aptarnauti laiku ir profesionaliai ir kad jie būtų patenkinti paslaugos kokybe;
• stebi, kad darbo vieta, kurioje aptarnaujami klientai, būtų švari ir tvarkinga;
• atlieka pinigų gavimo procedūras, pvz., apskaičiuoja grąžą, ir apdoroja mokėjimus, naudodami elektronines pinigines ir / ar kreditines korteles.
Būdingos kompetencijos
• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• rasti sprendimus ir elgtis etiškai stresinėse situacijomis;
• bendradarbiauti su kitais darbuotojais;
• turėti gerų pardavimo ir aptarnavimo įgūdžių;
• turėti geros komunikacijos ir tarpasmeninių santykių gebėjimų.