Pereiti į pagrindinį turinį

512003 - Maisto išdavėjas

Atsako už maisto ir gėrimų pasiūlymą klientams, užtikrina tinkamą ir švarų aptarnavimą restoranuose, kavinėse ar kitose maisto paslaugų įstaigose.


Pagrindinės užduotys

užtikrina tinkamą patiekalų pasiūlymą pagal užsakymus, atsižvelgia į specialius reikalavimus ir alergenus; 

aptarnauja klientus draugiškai, suteikia informaciją apie meniu ir gėrimus; 

bendrauja su virėjais, virtuvės personalu ir kitais aptarnavimo darbuotojais; 

palaiko švarą ir tvarką darbo aplinkoje; 

tvarko sąskaitas ir pinigus, priima mokėjimus už patiekalus.

Būdingos kompetencijos

bendrauti su klientais, atsižvelgti į jų poreikius, rekomenduoti patiekalus; dirbti sparčiai ir veiksmingai, išlaikyti aukštą aptarnavimo kokybę; teikti informaciją klientams apie maisto sudėtį, skonį ir maistinę vertę; laikytis higienos, saugos ir maisto tvarkymo taisyklių, užtikrinti, kad visi patiekalai būtų tinkamai paruošti, saugūs ir skaniai pateikti; bendradarbiauti su kitais maisto paslaugų darbuotojais, koordinuoti aptarnavimo procesą ir užtikrinti tinkamą patiekalų pateikimą klientams.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 5
Pagrindinio pogrupio kodas: 51
Grupės kodas: 512
Pogrupio kodas: 5120