- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
512003 - Maisto išdavėjas
Atsako už maisto ir gėrimų pasiūlymą klientams, užtikrina tinkamą ir švarų aptarnavimą restoranuose, kavinėse ar kitose maisto paslaugų įstaigose.
Pagrindinės užduotys
užtikrina tinkamą patiekalų pasiūlymą pagal užsakymus, atsižvelgia į specialius reikalavimus ir alergenus;
aptarnauja klientus draugiškai, suteikia informaciją apie meniu ir gėrimus;
bendrauja su virėjais, virtuvės personalu ir kitais aptarnavimo darbuotojais;
palaiko švarą ir tvarką darbo aplinkoje;
tvarko sąskaitas ir pinigus, priima mokėjimus už patiekalus.
Būdingos kompetencijos
bendrauti su klientais, atsižvelgti į jų poreikius, rekomenduoti patiekalus; dirbti sparčiai ir veiksmingai, išlaikyti aukštą aptarnavimo kokybę; teikti informaciją klientams apie maisto sudėtį, skonį ir maistinę vertę; laikytis higienos, saugos ir maisto tvarkymo taisyklių, užtikrinti, kad visi patiekalai būtų tinkamai paruošti, saugūs ir skaniai pateikti; bendradarbiauti su kitais maisto paslaugų darbuotojais, koordinuoti aptarnavimo procesą ir užtikrinti tinkamą patiekalų pateikimą klientams.