- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
512002 - Kulinaras
Sudaro valgiaraščius, įvertina patiekalų kokybę, apskaičiuoja jiems pagaminti reikalingų produktų kiekį. Sudaro vidutinio sudėtingumo patiekalų ir kulinarijos gaminių receptūras, parengia kokybės reikalavimus.
Pagrindinės užduotys
• kūrybingai kuria patiekalus ir meniu koncepcijas, atsižvelgdamas į sezoniškumą, sveikos mitybos principus, klientų pageidavimus ir kultūrinį kontekstą;
• planuoja, organizuoja ir valdo maisto gamybą restoranuose, viešbučiuose ar pramogų renginiuose;
• užtikrina maisto kokybę ir saugą, laikydamasis higienos ir sanitarijos standartų;
• bendrauja su klientais, darbuotojais ir tiekėjais, kad užtikrintų sėkmingą restorano veiklą;
• moko ir veda pratybas, kaip taisyklingai naudoti įvairius ingredientus, kaip taikyti patiekalų komponavimo principus, taip pat naujoviškus maisto gaminimo metodus.
Būdingos kompetencijos
• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• derinti maisto produktus;
• planuoti meniu ir ruošti sveiką maistą;
• bendradarbiauti su kitais darbuotojais;
• kurti unikalias skanių patiekalų koncepcijas, atsižvelgiant į kultūrinį kontekstą ir klientų pageidavimus.