Pereiti į pagrindinį turinį

343490 - Kiti vyriausieji virėjai

Rengia valgiaraščius, kuria patiekalų receptus ir prižiūri patiekalų planavimą, organizavimą, rengimą ir gaminimą viešbučiuose, restoranuose ir kitose maitinimo įstaigose, taip pat laivuose, keleiviniuose traukiniuose ir privačiuose namų ūkiuose.


Pagrindinės užduotys

• planuoja ir rengia receptus ir valgiaraščius, apskaičiuoja maisto produktus ir darbo sąnaudas, užsako maisto produktus; 
• kontroliuoja patiekalų kokybę visuose jų ruošimo ir patiekimo etapuose, aptaria maisto ruošimo problemas su vadovais, dietologais, virtuvės ir aptarnaujančiais darbuotojais;
• prižiūri ir koordinuoja virėjų ir kitų maistą ruošiančių darbuotojų darbą, tikrina reikmenis, įrangą ir darbo zonas, užtikrina atitiktį nustatytiems standartams;
• nustato, kaip reikėtų patiekti maistą, ir puošia maistą; 
• teikia nurodymus virėjams ir kitiems darbuotojams ruošiant, gaminant maistą, ruošiant garnyrą ir patiekiant maistą.

Būdingos kompetencijos

• apskaičiuoti maisto produktus;
• kontroliuoti patiekalų kokybę;
• tikrinti reikmenis, įrangą ir darbo zonas;
• puošti maistą;
• teikti nurodymus virėjams.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 3
Pagrindinio pogrupio kodas: 34
Grupės kodas: 343
Pogrupio kodas: 3434