- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
343402 - Vyriausiasis konditeris (šefas)
Vadovauja konditeriams ir užtikrina desertų, saldumynų ir konditerijos gaminių ruošimą, kepimą ir pateikimą, atsižvelgia į numatomą svečių ar įstaigos lankytojų skaičių, patiekalų populiarumą bei jų kainą, sudaro valgiaraštį.
Pagrindinės užduotys
įvertina reikalingų prekių, maisto produktų bei ingredientų kiekį ir išlaidas;
ruošia konditerijos gaminius specialioms progoms, vestuvėms ir gimtadieniams;
kuria naujus desertus, kurie derėtų su kitais dabartinio maisto ir gėrimų valgiaraščio elementais;
užtikrina optimalią maisto produktų ruošimo, gamybos, perdirbimo, laikymo, paskirstymo ir pristatymo saugą ir higieną;
laikosi atitinkamų teisės aktų, kad išsaugotų sveikatą, higieną, saugą ir saugumą darbo vietoje.
Būdingos kompetencijos
apskaičiuoti išlaidas reikalingiems produktams; kepti ir puošti konditerijos gaminius specialioms progoms; kurti novatoriškus desertus; laikytis maisto saugos ir higienos reikalavimų; užtikrinti saugią ir higienišką darbo aplinką.