Pereiti į pagrindinį turinį

343402 - Vyriausiasis konditeris (šefas)

Vadovauja konditeriams ir užtikrina desertų, saldumynų ir konditerijos gaminių ruošimą, kepimą ir pateikimą, atsižvelgia į numatomą svečių ar įstaigos lankytojų skaičių, patiekalų populiarumą bei jų kainą, sudaro valgiaraštį.


Pagrindinės užduotys

įvertina reikalingų prekių, maisto produktų bei ingredientų kiekį ir išlaidas; 

ruošia konditerijos gaminius specialioms progoms, vestuvėms ir gimtadieniams; 

kuria naujus desertus, kurie derėtų su kitais dabartinio maisto ir gėrimų valgiaraščio elementais; 

užtikrina optimalią maisto produktų ruošimo, gamybos, perdirbimo, laikymo, paskirstymo ir pristatymo saugą ir higieną; 

laikosi atitinkamų teisės aktų, kad išsaugotų sveikatą, higieną, saugą ir saugumą darbo vietoje.

Būdingos kompetencijos

apskaičiuoti išlaidas reikalingiems produktams; kepti ir puošti konditerijos gaminius specialioms progoms; kurti novatoriškus desertus; laikytis maisto saugos ir higienos reikalavimų; užtikrinti saugią ir higienišką darbo aplinką.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 3
Pagrindinio pogrupio kodas: 34
Grupės kodas: 343
Pogrupio kodas: 3434