- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
343401 - Vyriausiasis virėjas (šefas)
Planuoja, prižiūri ir koordinuoja virėjų ir pagalbinių virtuvės darbininkų veiklą viešbučiuose, restoranuose. Atsižvelgia į numatomą svečių skaičių, patiekalų populiarumą ir jų kainą, sudaro valgiaraštį. Prižiūri virėjus ir pagalbinius virtuvės darbininkus, ruošiančius ir gaminančius maistą.
Pagrindinės užduotys
• kuria meniu ir tobulina receptus, atsižvelgia į sezoniškumą ir klientų pageidavimus;
• perka ir sandėliuoja maisto produktus, atsižvelgia į kokybės ir saugumo standartus;
• valdo ir moko darbuotojus, užtikrina maisto produktų gamybos kokybę ir tvarką virtuvėje;
• organizuoja ir valdo renginius, užtikrina sklandų ir efektyvų virtuvės darbą;
• bendradarbiauja su restorano vadovais ir kitais virėjais, užtikrina restorano pelningumą.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti virimo technologijas, produktus ir kulinariją;
• užtikrinti maisto produktų gamybos kokybę;
• pirkti ir sandėliuoti maisto produktus;
• bendradarbiauti su kolegomis ir klientais;
• organizuoti darbą ir valdyti stresą.