Pereiti į pagrindinį turinį

343401 - Vyriausiasis virėjas (šefas)

Planuoja, prižiūri ir koordinuoja virėjų ir pagalbinių virtuvės darbininkų veiklą viešbučiuose, restoranuose. Atsižvelgia į numatomą svečių skaičių, patiekalų populiarumą ir jų kainą, sudaro valgiaraštį. Prižiūri virėjus ir pagalbinius virtuvės darbininkus, ruošiančius ir gaminančius maistą.


Pagrindinės užduotys

• kuria meniu ir tobulina receptus, atsižvelgia į sezoniškumą ir klientų pageidavimus;
• perka ir sandėliuoja maisto produktus, atsižvelgia į kokybės ir saugumo standartus;
• valdo ir moko darbuotojus, užtikrina maisto produktų gamybos kokybę ir tvarką virtuvėje;
• organizuoja ir valdo renginius, užtikrina sklandų ir efektyvų virtuvės darbą;
• bendradarbiauja su restorano vadovais ir kitais virėjais, užtikrina restorano pelningumą.

Būdingos kompetencijos

• išmanyti virimo technologijas, produktus ir kulinariją;
• užtikrinti maisto produktų gamybos kokybę;
• pirkti ir sandėliuoti maisto produktus;
• bendradarbiauti su kolegomis ir klientais;
• organizuoti darbą ir valdyti stresą.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 3
Pagrindinio pogrupio kodas: 34
Grupės kodas: 343
Pogrupio kodas: 3434