- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
7512
- Kepėjai ir konditeriai
Kepėjai ir konditeriai kepa įvairių rūšių duoną, pyragus ir kitus miltinius kepinius, taip pat rankiniu būdu gamina šokoladą ir saldumynus iš cukraus.Atliekamos užduotys:(a) duonos, pyragų, sausainių, tortų, pyragaičių ir kitų miltinių kepinių kepimas;(b) konditerijos gaminių iš sirupo, šokolado ir kitų ingredientų mišinių gamyba rankiniu būdu ir naudojant rankinius įrankius ir kai kuriuos mechanizmus;(c) reikiamų ingredientų sudėjimas į maišymo, kepimo ar virimo įrenginių dubenis; (d) žaliavų kokybės tikrinimas, siekiant užtikrinti, kad jos atitinka standartus ir techninius reikalavimus; (e) glaisto, glajaus ir kitų priedų užtepimas ant iškeptų kepinių naudojant menteles ar teptukus; (f) įrangos ir patalpų švaros tikrinimas prieš pradedant gamybą užtikrinant profesinės sveikatos ir darbo saugos reikalavimus; (g) orkaitės temperatūros ir gaminio išvaizdos stebėjimas, siekiant nustatyti kepimo laiką; (h) duonos, bandelių, pyragaičių ir konditerijos gaminių formavimo, pašovimo, kepimo, ištraukimo, išėmimo iš kepimo formų ir atvėsinimo koordinavimas.
Giminiškos profesijos
Kodas | Pavadinimas |
---|---|
751201 | |
751202 | |
751203 | |
751204 | |
751205 | |
751206 | |
751207 | |
751208 | |
751209 | |
751210 | |
751290 |