Pereiti į pagrindinį turinį

5120
- Virėjai

Virėjai planuoja, organizuoja, ruošia ir gamina maistą pagal receptus ar prižiūrimi vyriausiųjų virėjų viešbučiuose, restoranuose ir kitose viešojo maitinimo įmonėse, laivuose, keleiviniuose traukiniuose ir privačiuose namų ūkiuose.Atliekamos užduotys:(a)  valgiaraščių planavimas, maisto produktų ruošimas ir patiekalų gaminimas;(b)  pagalbinių virtuvės darbuotojų darbo planavimas, priežiūra ir koordinavimas; (c)  maisto kokybės tikrinimas; (d)  ingredientų svėrimas, matavimas ir maišymas pagal receptus ir vadovaujantis asmenine nuovoka;(e) orkaičių, keptuvų, kepimo krosnelių ir kitos maisto gaminimo įrangos temperatūros reguliavimas; virtuvės, jos įrangos, maisto patiekimo zonų ir pan. tikrinimas ir valymas, siekiant užtikrinti saugų ir higienišką maisto tvarkymą; (f)  tokios didelių gabaritų maisto gaminimo įrangos, kaip keptuvai, gruzdintuvės ar keptuvės, naudojimas.PastabosMažų kavinių, restoranų ir barų valdytojai, kuriems vadovavimas darbuotojams ir jų priežiūra nėra pagrindinė užduotis, pagal pagrindines atliekamas užduotis priskiriami 5120 pogrupiui „Virėjai“, 5131 pogrupiui „Padavėjai“ arba 5132 pogrupiui „Barmenai“. 

Giminiškos profesijos

Kodas Pavadinimas
512001
512002
512003
512090
Subscribe to 5120