- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
1412
- Restoranų vadovai
Restoranų vadovai planuoja, organizuoja kavinių, restoranų ir panašių įstaigų, teikiančių maitinimo ir aprūpinimo maistu bei gėrimais paslaugas, veiklą ir jai vadovauja.Atliekamos užduotys:(a) valgiaraščių planavimas konsultuojantis su vyriausiaisiais virėjais ir virėjais;(b) specialiųjų renginių planavimas ir organizavimas;(c) prekių įsigijimo ir kainų nustatymo organizavimas neviršijant nustatyto biudžeto;(d) atsargų lygių ir finansinių operacijų duomenų tvarkymas;(e) užtikrinimas, kad maitinimo, virtuvės ir maisto saugojimo patalpos atitiktų higienos reikalavimus, būtų švarios, veikiančios ir deramai atrodytų;(f) bendravimas su klientais siekiant įvertinti jų pasitenkinimą maistu ir aptarnavimu;(g) darbuotojų atranka, darbo grafikų sudarymas, mokymai ir aptarnaujančių bei virtuvės darbuotojų priežiūra;(h) rezervacijų priėmimas, svečių sutikimas ir pagalba priimant užsakymus;(i) derybos dėl susitarimų su klientais ir tiekėjais;(j) profesinės sveikatos ir darbo saugos taisyklių laikymosi užtikrinimas.PastabosMažų kavinių, restoranų ir barų vadovai, kurių didžiąją darbo krūvio dalį sudaro kitos, o ne vadovavimo darbuotojams ir jų priežiūros funkcijos, pagal pagrindines atliekamas užduotis priskiriami šiems pogrupiams: 5120 „Virėjai“, 5131 „Padavėjai“ ar 5132 „Barmenai“.
Giminiškos profesijos
Kodas | Pavadinimas |
---|---|
141201 | |
141202 | |
141203 | |
141290 |