Pereiti į pagrindinį turinį

1412
- Restoranų vadovai

Restoranų vadovai planuoja, organizuoja kavinių, restoranų ir panašių įstaigų, teikiančių maitinimo ir aprūpinimo maistu bei gėrimais paslaugas, veiklą ir jai vadovauja.Atliekamos užduotys:(a)  valgiaraščių planavimas konsultuojantis su vyriausiaisiais virėjais ir virėjais;(b)  specialiųjų renginių planavimas ir organizavimas;(c)  prekių įsigijimo ir kainų nustatymo organizavimas neviršijant nustatyto biudžeto;(d)  atsargų lygių ir finansinių operacijų duomenų tvarkymas;(e) užtikrinimas, kad maitinimo, virtuvės ir maisto saugojimo patalpos atitiktų higienos reikalavimus, būtų švarios, veikiančios ir deramai atrodytų;(f)  bendravimas su klientais siekiant įvertinti jų pasitenkinimą maistu ir aptarnavimu;(g) darbuotojų atranka, darbo grafikų sudarymas, mokymai ir aptarnaujančių bei virtuvės darbuotojų priežiūra;(h)  rezervacijų priėmimas, svečių sutikimas ir pagalba priimant užsakymus;(i)  derybos dėl susitarimų su klientais ir tiekėjais;(j)  profesinės sveikatos ir darbo saugos taisyklių laikymosi užtikrinimas.PastabosMažų kavinių, restoranų ir barų vadovai, kurių didžiąją darbo krūvio dalį sudaro kitos, o ne vadovavimo darbuotojams ir jų priežiūros funkcijos, pagal pagrindines atliekamas užduotis priskiriami šiems pogrupiams: 5120 „Virėjai“, 5131 „Padavėjai“ ar 5132 „Barmenai“.

Giminiškos profesijos

Kodas Pavadinimas
141201
141202
141203
141290
Subscribe to 1412