- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
9411
-
Greitojo maisto ruošėjai
Greitojo maisto ruošėjai gamina ir ruošia riboto pasirinkimo maistą ir gėrimus, kurių gamyba apima nesudėtingus ruošos darbus ir nedidelį produktų kiekį. Jie gali priimti užsakymus iš klientų ir aptarnauti klientus prie prekystalio ar staliukų.Atliekamos užduotys:(a) nesudėtingų patiekalų ar pusgaminių ir gėrimų, pavyzdžiui, sumuštinių, mėsainių, picų, žuvies ir gruzdintų bulvyčių, salotų ir kavos, ruošimas;(b) maisto produktų plovimas, pjaustymas, matavimas ir maišymas patiekalams ruošti; (c) didelių kiekių vieno proceso maisto ruošimo įrangos, pavyzdžiui, kepimo krosnelių, gruzdintuvių ir keptuvių, valdymas; (d) pusgaminių pakartotinis šildymas;(e) maisto ruošimo vietų, maisto ruošimo paviršių ir įrankių valymas; (f) maisto ir gėrimų užsakymų priėmimas ir aptarnavimas užkandinėse, kurios specializuojasi ruošti greitąjį maistą ir maistą išsinešti; (g) greitajam maistui reikalingų produktų užsakymas ir priėmimas; (h) sanitarijos, sveikatos ir saugos standartų laikymasis darbo vietose; (i) tikrinimas, ar paruoštas maistas atitinka kokybės ir kiekio reikalavimus.PastabosDarbininkai, kurie atlieka nesudėtingų patiekalų ruošimo darbus, ir priima užsakymus, aptarnauja klientus ir apskaičiuoja arba pateikia sąskaitą, turėtų būti skiriami 5246 pogrupiui „Maitinimo paslaugų prekystalių pardavėjai“, nebent klientų aptarnavimas būtų nepagrindinė darbo dalis.
Greitojo maisto ruošėjaiGiminiškos profesijos
Kodas | Pavadinimas |
---|---|
941101 | |
941102 | |
941103 | |
941190 |