- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
941202 - Virėjo padėjėjas (išskyrus namų virtuvę)
Dirba virtuvėje ir padeda virėjui paruošti maistą. Atlieka įvairias virėjo pavestas užduotis, prižiūri, kad virtuvė būtų tvarkinga ir švari, o virtuvės įranga veiktų efektyviai.
Pagrindinės užduotys
• padeda virėjui paruošti ir patiekti standartus atitinkantį ir kokybišką maistą;
• suruošia reikalingus produktus, juos plauna, pjausto ir pasiruošia maisto gaminimui;
• prižiūri ir tvarko virtuvės įrangą ir įrankius, laikosi higienos ir darbo saugos taisyklių;
• padeda virėjui ruošti patiekalus pagal pateiktą meniu ar pagal individualius klientų užsakymus;
• atlieka kitas užduotis, tokias kaip maisto produktų sandėliavimas, apsipirkimas, maisto produktų galiojimo sekimas.
Būdingos kompetencijos
• tvarkyti maisto produktų sandėlius, prižiūrėti kokybę ir atitiktį reikalavimams;
• dirbti komandoje su virėju ir kitais specialistais;
• tvarkingai ir saugiai tvarkyti virtuvės įrangą ir indus;
• laikytis higienos ir darbo saugos taisyklių;
• atrinkti reikiamus produktus patiekalų gamybai.