- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
941190 - Kiti greitojo maisto ruošėjai
Kiti greitojo maisto ruošėjai, kurie neišvardyti 9411 pogrupyje „Greitojo maisto ruošėjai“ ir kurie gamina ir ruošia riboto pasirinkimo maistą ir gėrimus, kurių gamyba apima nesudėtingus ruošos darbus ir nedidelį produktų kiekį. Priima užsakymus iš klientų ir aptarnauja klientus prie prekystalio ar staliukų.
Pagrindinės užduotys
• ruošia nesudėtingus pusgaminius ar gaminius ir gėrimus, pvz.; sumuštinius, mėsainius, picas, salotas ir kt.;
• parenka maisto produktus, juos paruošia patiekalų gamybai;
• pagal receptūros reikalavimus maisto produktus pjausto, matuoja jų kiekį, maišo;
• naudoja ir prižiūri virtuvės įrangą, tokią kaip krosnelės, viryklės ir kt., įrankius greitajam maistui ruošti;
• priima greitojo maisto užsakymus, juos ruošia, atsako už jų kokybę.
Būdingos kompetencijos
• gaminti pusgaminius;
• užsakyti produktus;
• priimti užsakymus ir aptarnauti užkandinėse, kurios specializuojasi ruošti greitąjį maistą ir maistą išsinešti;
• laikytis darbo saugos ir higienos normų reikalavimų;
• tikrinti, ar paruoštas maistas atitinka kokybės ir kiekio reikalavimus.