- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
941103 - Picų kepėjas
Specializuojasi picų gamyboje. Atsako už visą picų kepimo procesą nuo tešlos paruošimo iki picos patiekimo klientui. Atsako už kokybiškų picų patiekimą klientui.
Pagrindinės užduotys
• paruošia tešlą ir formuoja picų padus;
• paruošia ir supjausto įvairius ingredientus, dedamus ant picos, pagal kliento pageidavimus ar iš anksto paruoštas receptūras;
• užtikrina, kad visi ingredientai būtų atsargiai sudedami ant picos, kad jie būtų vienodai paskirstyti, laikantis recepto reikalavimų, paruošia ir uždeda padažą ant picos;
• kepimo metu stebi, kad picos būtų tinkamai iškeptos ir nesudegintos, atsako už picų patiekimą klientams;
• naudoja virtuvės įrangą bei įrankius ir juos prižiūri.
Būdingos kompetencijos
• paruošti tešlą ir tinkamai pasirinkti ingredientus picoms;
• laikytis higienos normų ir darbo saugos taisyklių;
• naudoti maisto ruošimo technologijas;
• tinkamai laikyti maisto atsargas;
• tiekti kokybiškai iškeptas picas;
• tinkamai prižiūrėti virtuvės įrangą ir įrankius.