Pereiti į pagrindinį turinį

941101 - Greitojo maisto ruošimo darbuotojas

Dirba greitojo maisto restorane arba kavinėje ir atsako už greitojo maisto produktų ruošimą, apdorojimą ir pardavimą. Bendrauja su klientais ir sprendžia iškilusias problemas.


Pagrindinės užduotys

• priima užsakymus iš klientų, komplektuoja maisto produktus pagal užsakymus, bendrauja su klientais ir sprendžia iškilusias problemas;
• ruošia maisto produktus, tokius kaip mėsa, padažai, salotos ir kt., pagal receptūras ir pagal pateiktus užsakymus, naudoja maisto gamybos technologijas;
• pjausto, kepa, verda ar kitaip apdoroja maisto produktus ir ruošia patiekalus pagal klientų pageidavimus;
• palaiko tvarkingą ir saugią darbo aplinką pagal higienos reikalavimus;
• prižiūri, tvarko ir plauna virtuvės įrangą.
 

Būdingos kompetencijos

• veiksmingai ir greitai aptarnauti klientus, 
• vykdyti užsakymų priėmimą;
• kokybiškai ruošti maistą;
• bendrauti su klientais;
• naudoti virtuvės įrangą ir ją prižiūrėti, 
• laikytis darbo saugos taisyklių ir higienos normų.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 9
Pagrindinio pogrupio kodas: 94
Grupės kodas: 941
Pogrupio kodas: 9411