- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
941101 - Greitojo maisto ruošimo darbuotojas
Dirba greitojo maisto restorane arba kavinėje ir atsako už greitojo maisto produktų ruošimą, apdorojimą ir pardavimą. Bendrauja su klientais ir sprendžia iškilusias problemas.
Pagrindinės užduotys
• priima užsakymus iš klientų, komplektuoja maisto produktus pagal užsakymus, bendrauja su klientais ir sprendžia iškilusias problemas;
• ruošia maisto produktus, tokius kaip mėsa, padažai, salotos ir kt., pagal receptūras ir pagal pateiktus užsakymus, naudoja maisto gamybos technologijas;
• pjausto, kepa, verda ar kitaip apdoroja maisto produktus ir ruošia patiekalus pagal klientų pageidavimus;
• palaiko tvarkingą ir saugią darbo aplinką pagal higienos reikalavimus;
• prižiūri, tvarko ir plauna virtuvės įrangą.
Būdingos kompetencijos
• veiksmingai ir greitai aptarnauti klientus,
• vykdyti užsakymų priėmimą;
• kokybiškai ruošti maistą;
• bendrauti su klientais;
• naudoti virtuvės įrangą ir ją prižiūrėti,
• laikytis darbo saugos taisyklių ir higienos normų.