- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751490 - Kiti vaisių, daržovių ir panašių produktų konservuotojai
Kiti vaisių, daržovių ir panašių produktų konservuotojai, kurie neišvardyti 7514 pogrupyje „Vaisių, daržovių ir panašių produktų konservuotojai“ ir kurie įvairiais būdais apdoroja ir konservuoja vaisius, daržoves, riešutus ir kitus maisto produktus; verda, džiovina, sūdo, spaudžia sultis ar aliejų.
Pagrindinės užduotys
• spaudžia sultis iš įvairių vaisių;
• spaudžia aliejų iš aliejingų sėklų, riešutų ir vaisių;
• verda, sūdo ir džiovina vaisius, daržoves ir panašius produktus;
• maišo ir deda įvairius ingredientus, pektiną, cukrų, prieskonius ir actą, pagerinančius konservavimą, konsistenciją, išvaizdą ir skonį;
• išpilsto konservuotus produktus į sterilius stiklainius, butelius ar kitokią tarą.
Būdingos kompetencijos
• spausti sultis iš įvairių vaisių;
• spausti aliejų iš aliejingų sėklų, riešutų ir vaisių;
• apdoroti ir konservuoti vaisius;
• išpilstyti konservuotus produktus į sterilius stiklainius ar kitokią tarą;
• bendradarbiauti su kolegomis ir klientais.