- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751406 - Aludaris (alaus gamintojas tradiciniais būdais)
Projektuoja ir valdo alaus gamybos technologinį procesą ir užtikrina saugią gamybą. Vertina žaliavas alui gaminti ir pagaminto alaus kokybę, projektuoja alaus gamybos technologinį procesą, organizuoja saugų darbą alų gaminančioje įmonėje.
Pagrindinės užduotys
• maišo grūdus ir paruošia alaus gamybai, žino, kokie grūdai jai tinka;
• valdo grūdų malimo procesą, sunaikina grūdų apvalkalo sluoksnį ir išskiria gliukozę, kurią vėliau naudoja alaus gamybai, užtikrina, kad grūdai yra gerai sumaišyti ir parengti alaus gamybai;
• valdo ruošinių gamybos procesą, išskiria gliukozę iš grūdų ir ją fermentuoja alaus gamybai, stebi šiuos procesus;
• valdo alaus virimo ir fermentavimo procesus, verda alų, kur gliukozė yra fermentuojama į alkoholį ir CO2, stebi fermentacijos procesą, užtikrina, kad alus yra tinkamai fermentuotas ir yra pasiektas norimas alkoholio kiekis;
• išpilsto alų ir tiekia į parduotuves.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti alaus gamybos procesus;
• suprasti cheminius procesus ir mikrobiologiją;
• vadovauti ir spręsti problemas;
• sukurti skirtingų skonių alų;
• užtikrinti tinkamą fermentacijos procesą.