- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751404 - Cukraus gamintojas tradiciniais būdais
Ruošia žaliavą cukraus gamybai. Valdo cukraus gamybos įrenginius, automatinę ir pagalbinę įrangą, kontroliuoja šių gamybos darbų kokybę ir užtikrina darbo ir technologinių operacijų saugą. Gamina cukrų pagal senovinius receptus ir tradiciniais būdais, naudoja natūralius ingredientus ir rankų darbą.
Pagrindinės užduotys
• paruošia reikiamus ingredientus, cukrinius runkelius, cukrų ir kitus papildomus ingredientus;
• gamina cukrų pagal senovinius receptus ir tradiciniais būdais, naudoja specialius įrankius ir technologijas;
• valdo ir prižiūri cukraus gamybos procesą, reguliuoja temperatūrą, laiką ir kitus svarbius veiksnius;
• atlieka kokybės kontrolę, užtikrina, kad cukrus atitiktų reikiamus standartus ir kokybės reikalavimus;
• palaiko gamybos įrangą, atlieka reguliarius priežiūros ir remonto darbus, užtikrina, kad viskas būtų veiksminga ir saugu.
Būdingos kompetencijos
• gaminti cukrų pagal senovinius receptus ir tradiciniais būdais;
• valdyti ir prižiūrėti gamybos procesą;
• atlikti kokybės kontrolę;
• užtikrinti kokybę ir saugą;
• atlikti reguliarius priežiūros ir remonto darbus.