- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751403 - Vaisių ir daržovių sulčių gamintojas
Gamina įvairių vaisių vienarūšes, natūralias ar saldintas, su minkštimu, be minkštimo ir koncentruotas sultis, taiko saugią gamybos technologiją. Sultis išpilsto į sterilius stiklainius, butelius ar kitokią tarą.
Pagrindinės užduotys
• pasiruošia vaisių ir daržovių sulčių gamybai, žino, kokie vaisiai ir daržovės yra tinkami sulčių gamybai, kaip juos apdoroti, kad būtų gauta daugiau maistingųjų medžiagų;
• planuoja ir organizuoja sulčių gamybos procesus, apibrėžia gamybos etapus, pasirenka tinkamas gamybos technologijas, suderina gamybos grafiką su paklausa;
• valdo ir prižiūri aparatūrą, užtikrina, kad sulčių gamybos procesas vyktų sklandžiai, be trikdžių ir avarijų;
• klijuoja ant sulčių pakuočių etiketes su reikiamu produktų aprašu;
• laikosi kokybės ir saugos standartų, užtikrina produkto saugumą ir kokybę.
Būdingos kompetencijos
• planuoti ir organizuoti sulčių gamybos procesus;
• suprasti produktų kokybės ir saugumo standartus;
• naudoti sulčių gamybai skirtas technologines įrangas;
• suprasti kokybės kontrolės metodus;
• bendrauti su kolegomis ir klientais bei koordinuoti su jais.