Pereiti į pagrindinį turinį

751401 - Vaisių ir daržovių konservuotojas

Apdoroja įvairiais būdais vaisius ir daržoves, juos verda, džiovina, sūdo, spaudžia sultis, konservuoja. Konservuotus produktus sudeda į sterilius stiklainius, butelius ar kitokią tarą.


Pagrindinės užduotys

• nuplauna, nulupa, supjausto vaisius ir daržoves ir paruošia konservuoti;
• kontroliuoja konservavimo temperatūrą, laiką ir pakuotę, kad produktai būtų saugūs ir skanūs;
• užpildo konservais pakuotes, kurios turi būti sandariai uždarytos ir ant kurių turi būti atspausdinta reikiama informacija;
• tikrina konservų skonį, kvapą, spalvą ir tekstūrą, 
• laikosi visų maisto saugos taisyklių, užtikrina kokybę ir saugumą.
 

Būdingos kompetencijos

• paruošti vaisius ir daržoves konservuoti;
• suprasti maisto saugos reikalavimus ir procedūras;
• valdyti konservavimo procesą ir prižiūrėti konservus;
• atlikti produktų kokybės kontrolę ir spręsti problemas;
• laikytis technologinių procesų ir produktų saugos reikalavimų.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7514