- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751401 - Vaisių ir daržovių konservuotojas
Apdoroja įvairiais būdais vaisius ir daržoves, juos verda, džiovina, sūdo, spaudžia sultis, konservuoja. Konservuotus produktus sudeda į sterilius stiklainius, butelius ar kitokią tarą.
Pagrindinės užduotys
• nuplauna, nulupa, supjausto vaisius ir daržoves ir paruošia konservuoti;
• kontroliuoja konservavimo temperatūrą, laiką ir pakuotę, kad produktai būtų saugūs ir skanūs;
• užpildo konservais pakuotes, kurios turi būti sandariai uždarytos ir ant kurių turi būti atspausdinta reikiama informacija;
• tikrina konservų skonį, kvapą, spalvą ir tekstūrą,
• laikosi visų maisto saugos taisyklių, užtikrina kokybę ir saugumą.
Būdingos kompetencijos
• paruošti vaisius ir daržoves konservuoti;
• suprasti maisto saugos reikalavimus ir procedūras;
• valdyti konservavimo procesą ir prižiūrėti konservus;
• atlikti produktų kokybės kontrolę ir spręsti problemas;
• laikytis technologinių procesų ir produktų saugos reikalavimų.