- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751290 - Kiti kepėjai ir konditeriai
Kiti kepėjai ir konditeriai, kurie neišvardyti 7512 pogrupyje „Kepėjai ir konditeriai“ ir kurie kepa įvairių rūšių duoną, pyragus ir kitus miltinius kepinius, taip pat rankiniu būdu gamina šokoladą ir saldumynus iš cukraus.
Pagrindinės užduotys
• kepa duoną, pyragus, sausainius, tortus, pyragaičius ir kitus miltinius kepinius;
• gamina konditerinius gaminius iš sirupo, šokolado ir kitų ingredientų mišinių rankiniu būdu ir naudodami rankinius įrankius bei kai kuriuos mechanizmus;
• sudeda reikiamus ingredientus į maišymo, kepimo ar virimo įrenginių dubenis;
• tikrina žaliavų kokybę, užtikrina, kad jos atitiktų standartus ir techninius reikalavimus;
• užtepa glaistą, glajų ir kitus priedus ant iškeptų kepinių, naudodami menteles ar teptukus.
Būdingos kompetencijos
• tikrinti įrangą ir patalpų švarą, prieš pradedant gamybą;
• užtikrinti darbo saugos reikalavimus;
• stebėti orkaitės temperatūrą ir gaminio išvaizdą;
• nustatyti kepimo laiką;
• koordinuoti išėmimą iš kepimo formų ir atvėsinimą.