- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751210 - Receptūrininkas
Dozuoja ir maišo įvairias žaliavas pagal nustatytą receptūrą. Jutimo organais nustato gaunamos žaliavos kokybę, stebi, ar tinkamai dozuojamos ir dedamos įvairios žaliavos, reguliuoja konditerinių masių ruošimo technologinį procesą pagal dozavimo aparatūros matavimo prietaisų rodmenis, stebi į receptūrų skyrių gaunamų riebalų temperatūrą, jei reikia, pašildo riebalus iki reikiamos temperatūros.
Pagrindinės užduotys
• kuria produktus, atsižvelgia į rinkos poreikius ir gamybos technologines galimybes;
• konsultuojasi su gamybos specialistais dėl produkto gamybos ir galimybių;
• paruošia medžiagas ir nustato jų kiekį pagal receptūras;
• kuria ir tobulina receptūras, atsižvelgia į kokybės standartus ir ekonominius veiksnius;
• eksperimentuoja ir analizuoja, patikrina produktų formulių tinkamumą gamybai.
Būdingos kompetencijos
• žinoti cheminių medžiagų savybes ir reakcijas;
• kurti ir tobulinti produktų receptūras;
• naudoti eksperimentinius metodus ir juos analizuoti;
• susipažinti su naujausiomis technologijomis ir moksliniais tyrimais;
• atsakyti už produktų kokybę ir efektyvumą.