Pereiti į pagrindinį turinį

751209 - Kepėjo padėjėjas

Padeda kepėjui kepti ruginę, kvietinę duoną, kvietinės tešlos ir kitus miltinius konditerinius gaminius. Vadovaujamas kepėjo teisingai eksploatuoja technologinius įrenginius, ruošia žaliavas, įrenginius darbui. Kepimo metu stebi kontrolės matavimo prietaisų rodmenis, išima iškeptus gaminius, deda juos į tarą, apipavidalina iškeptų gaminių paviršius, laikosi saugaus darbo taisyklių.


Pagrindinės užduotys

• paruošia reikiamus ingredientus ir mišinius, įjungia orkaitę ir kitus maisto gaminimo įrankius;
• sumaišo, apdoroja ir iškepa reikalingą kepinių kiekį, kontroliuoja gamybos procesą;
• palaiko švarą ir tvarką gamybos patalpose;
• atlieka laiku ir kokybiškai jam pavestas užduotis;
• atlieka kitas papildomas užduotis, priima, sandėliuoja ir tvarko prekes. 
 

Būdingos kompetencijos

• atlikti pavestas užduotis;
• paruošti reikiamus ingredientus ir mišinius;
• gaminti įvairius kepinius;
• kontroliuoti gamybos procesą;
• bendrauti su kolegomis ir vadovais.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7512