- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751208 - Maisto pusgaminių ruošėjas (duonos, konditerijos gamyba)
Ruošia maisto pusgaminius, kad jie ilgiau išsilaikytų ir išlaikytų savo skonį ir kokybę. Atsako už maisto pusgaminių ilgalaikį saugojimą ir kokybės išlaikymą. Užtikrina, kad maisto pusgaminiai būtų tinkamai paruošti ir pateikti vartotojams, neprarastų skonio ir maistinės vertės. Taiko įvairias technologijas, tokias kaip sterilizavimas, dehidratacija, vakuumavimas, padedančias išsaugoti maisto pusgaminius.
Pagrindinės užduotys
• užtikrina maisto produktų kokybės ir saugumo lygį;
• paruošia ir taiko maisto produktų pakuotės ir sandėliavimo metodus;
• valdo maisto produktų sterilizavimo, dehidratacijos, rūšiavimo ir ženklinimo procesus;
• kontroliuoja ir testuoja produktų kokybę;
• prižiūri darbo vietą ir įrangą.
Būdingos kompetencijos
• planuoti, organizuoti ir kontroliuoti maisto gamybos procesus;
• išmanyti maisto saugos, higienos ir kokybės standartus;
• naudoti skirtingas technologijas ir įrankius maisto produktams ruošti;
• bendradarbiauti su kolegomis;
• spręsti problemas.