- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751207 - Formuotojas (duonos, konditerijos gamyba)
Atlieka parengiamuosius darbus ir formuoja tokius produktus, kaip duona, konditerijos gaminiai, pyragai, sausainiai ir kt. Vadovaujasi žaliavų gavimo ir saugojimo procesų reikalavimais.
Pagrindinės užduotys
ruošia gamybai skirtas žaliavas, matuoja sudedamąsias dalis, maišo jas į tešlą ir ją kildina;
deda įvairias sudedamąsias dalis – vaisius, razinas, sėklas, šokoladą arba glazūrą, siekdamas pagerinti produkto skonį ir išvaizdą;
atsako už dekoracijų, glazūros, cukraus glaisto ar pyragų glaisto naudojimą produktams, kuria estetinę vertę;
atsako už darbo vietos priežiūrą ir užtikrina, kad visi darbo procesai būtų atliekami pagal higienos ir saugos standartus;
bendradarbiauja su kepimo komanda, užtikrina gaminių vientisumą ir kokybę.
Būdingos kompetencijos
formuoti ir dekoruoti produktus rankomis; dekoruoti gaminius, kad jie atrodytų patraukliai ir skanūs; užtikrinti produkto saugą ir klientų sveikatą; suprasti, kaip įvairios sudedamosios dalys daro poveikį produkto skoniui ir išvaizdai; bendradarbiauti su kitais kepimo komandos nariais, įskaitant kepėjus, konditerius ir personalą.