- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751206 - Konditerio padėjėjas
Pagal konditerio nurodymus atlieka atskirus tortų, pyragaičių ir figūrinių sausainių formavimo darbus. Atlieka pagalbines konditerio funkcijas, ruošdamas produktus, tvarkydamas konditerijos įrankius ir atlikdamas kitus su konditerinių gaminių gamyba susijusius darbus. Ruošia įvairius sirupus ir kremus, pjausto biskvitus į reikiamo dydžio gabalus tortams ir pyragaičiams, ruošia įvairius pusgaminius, tikrina vienetinių gaminių svorį, kontroliuoja kepimo kokybę pagal kontrolinių matavimo prietaisų rodmenis, pristato pusgaminius į darbo vietą.
Pagrindinės užduotys
• ruošia produktus pagal konditerio nurodymus;
• prižiūri konditerijos įrankius, tvarko ir palaiko švarią darbo aplinką;
• atlieka produktų dekoravimo darbus pagal konditerio nurodymus;
• padeda konditeriui kurti naujus produktus;
• užtikrina konditerinių gaminių kokybę ir laiku atlieka užsakymus.
Būdingos kompetencijos
• dirbti su maisto produktais ir jų gamybos procesais;
• ruošti konditerinius gaminius;
• dekoruoti konditerinius gaminius;
• žinoti maisto produktų saugos ir higienos reikalavimus;
• užtikrinti konditerijos gaminių kokybę.