- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751204 - Makaronų gamintojas
Gamina iš kvietinių ar kt. miltų makaronus ir kitus produktus pagal pateiktas receptūras. Ruošia skirtingų spalvų ir skonių makaronus, makaronų produktus su skirtingais įdarų priedais, kitokių rūšių kietos tešlos gaminius, laikosi konkrečių receptų ir procesų, pakuoja įvairias makaronų rūšis, laikosi griežtų higienos ir saugos standartų.
Pagrindinės užduotys
• parengia makaronų tešlą specialiu įrenginiu ar rankiniu būdu;
• formuoja ir ruošia įvairių dydžių ir formų makaronus;
• gamina skirtingų spalvų ir skonių makaronų produktus su skirtingais priedais;
• atlieka kokybės kontrolę, užtikrina, kad gaminiai atitiktų standartus;
• pakuoja ir žymi galutinius produktus, paruošia juos pristatyti į parduotuves ar klientams tiesiogiai.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti maisto produktų gamybos procesus;
• naudoti įvairius gamybos įrankius ir įrenginius;
• suprasti higienos ir saugos standartus;
• atlikti kokybės kontrolę;
• bendradarbiauti su kolegomis.