- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751203 - Šokolado gamintojas
Gamina figūrinį šokoladą ir šokolado gaminius su įvairiais įdarais. Stebi šokolado apvalkalo gamybą. Kontroliuoja, kaip laikomasi receptūros ir technologinių režimų, stebi šokolado masės ir įdarų tąsumą, užtikrina reikiamą šokolado ir įdarų santykį, vienetinių gaminių ir tuščiavidurių formų reikiamą svorį, dydį ir formą. Reguliuoja šaldymo spintų temperatūrą, stebi mašinų, formavimo įrangos, ventiliacijos įrenginių techninę būklę ir reguliuoja jų darbą.
Pagrindinės užduotys
• paruošia ir sumaišo ingredientus, kakavos pupelių masę, cukrų ir pieną;
• gamina įvairius šokolado produktus, šokoladą, šokolado luitus;
• valdo gamybos procesą ir jį prižiūri, stebi temperatūrą ir laiką, užtikrina aukštos kokybės produktų gamybos procesą;
• palaiko švarą ir tvarką gamybos vietoje;
• parduoda gaminius klientams ir užtikrina, kad jie būtų tinkamai supakuoti ir saugiai pervežti.
Būdingos kompetencijos
• naudoti technologijas;
• apskaičiuoti ingredientų proporcijas;
• palaikyti švarą ir tvarką gamybos vietoje;
• dirbti komandoje;
• reaguoti į situacijas, kurios gali kilti gamybos procese.