- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751202 - Konditeris
Kepa sausainius, bandeles, pyragus, kitus vienetinius gaminius, nesudėtingus tortus iš įvairių tešlų, puošia konditerinius gaminius, naudoja receptūrų rinkinius, išmano žaliavų savybes ir pusgaminių kokybės rodiklius. Paruošia žaliavas gamybai ir išmano žaliavų kokybės įvertinimo būdus, pirminio paruošimo operacijų atlikimo nuoseklumą, taisykles. Gamina tešlas, formuoja pusgaminius iš įvairių tešlų ir kepa konditerinius gaminius.
Pagrindinės užduotys
• gamina saldumynus pagal nustatytus receptus ir standartus;
• pritaiko receptus pagal klientų pageidavimus, dietas ir alergijas;
• dekoruoja saldumynus, naudoja skirtingas dekoravimo technologijas ir medžiagas;
• organizuoja ir valdo konditerijos produktų gamybos procesą;
• laikosi higienos ir maisto produktų saugos reikalavimų.
Būdingos kompetencijos
• kurti skanias ir estetiškai patrauklias saldumynų kompozicijas;
• naudoti įvairias konditerijos technologijas ir įrankius;
• laikytis higienos ir maisto produktų saugos reikalavimų;
• organizuoti ir valdyti konditerijos produktų gamybos procesą;
• bendrauti su klientais ir suprasti jų pageidavimus.