- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751201 - Kepėjas
Kepa duoną, sausainius, tortus, pyragaičius ir kitokius gaminius iš miltų. Apskaičiuoja žaliavos poreikį, gatavos produkcijos išeigą, išmano tešlos paruošimo, pusgaminių kildinimo ir kepimo technologiją, laikosi receptūrų. Paruošia paviršinius gaminių įdarus ir puošimo elementus iš šokolado, kremo, glajaus, parenka kremo spalvas, puošia tortus įvairiais ornamentais. Išmano gatavos produkcijos realizavimo terminus, žaliavų galiojimo laiką, nustato nekokybiškas ir netinkamas naudoti žaliavas ir jas laiku pašalina.
Pagrindinės užduotys
• kuria receptus ir tobulina kepimo technologijas;
• sudaro ir naudoja kepimo technologijas;
• išbando produktus, patvirtina jų kokybę;
• perka ir sandėliuoja produktus;
• pristato ir parduoda prekes.
Būdingos kompetencijos
• pasirinkti ir paruošti ingredientus;
• išlaikyti kokybę ir saugą;
• bendrauti su klientais, užsakymų priėmėjais;
• suvokti prekių tiekimo grandinę;
• atlikti sandėliavimo ir logistikos funkcijas.