- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751117 - Virėjas rūkytojas
Prižiūri rūkyklas ir krosnis, rūkant mėsą, žuvį ir kitus maisto produktus. Verda ir kitais būdais apdoroja mėsą, žuvį ir kitus maisto produktus pardavimui. Pasirenka tinkamus produktus, jų paruošimo būdus ir naudoja rūkyti tinkamus ingredientus. Rūko gaminius, kontroliuoja temperatūrą ir drėgmę, užtikrina kokybišką produktų rūkymą. Laikosi recepto arba specialių klientų pageidavimų ir kontroliuoja produktų kokybę, užtikrina skanų ir sveiką maistą.
Pagrindinės užduotys
• paruošia maisto produktus pagal receptą arba specialius klientų pageidavimus;
• rūko, kepa, skrudina ar troškina maisto produktus pagal nustatytus standartus;
• palaiko tvarką darbo vietoje pagal higienos reikalavimus;
• kontroliuoja produktų kokybę ir gamybos procesus;
• aptarnauja klientus ir teikia jiems informaciją apie patiekalus.
Būdingos kompetencijos
• naudoti maisto produktų paruošimo ir virimo technologijas;
• palaikyti tvarką darbo vietoje ir laikytis higienos reikalavimus;
• kontroliuoti produktų kokybę ir gamybos procesus;
• bendrauti su klientais ir kolegomis;
• teikti klientams informaciją apie produktus.