- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751116 - Mėsos rūkyklos darbininkas
Tvarko rūkymo kameras ar krosnis mėsai ir jos produktams rūkyti. Pakabina produktus rūkymo kameroje; įkuria malkas arba uždega dujas, prideda aromatinių žolių, kontroliuoja vėdinimą. Baigęs rūkyti, nukabina produktus. Atlieka kokybės kontrolę ir testavimą, užtikrina gaminio kokybės standartų laikymąsi. Laikosi saugumo ir higienos taisyklių bei atlieka visus reikalingus veiksmus, išlaiko optimalų darbo tempą.
Pagrindinės užduotys
• ruošia mėsą rūkyti, sūdo ir įtrina prieskoniais;
• rūko mėsą, naudoja specialias rūkyklos priemones ir technologijas;
• tvarko ir prižiūri rūkyklą, surenka ir perdirba rūkymo metu susidariusius atliekų produktus;
• kontroliuoja rūkyklos veikimą, laikosi saugumo ir higienos taisyklių;
• atlieka kokybės kontrolę ir testavimą, kad būtų užtikrintas gaminio kokybės standartų laikymasis.
Būdingos kompetencijos
• atlikti mėsos perdirbimą ir rūkyti mėsą;
• žinoti saugumo ir higienos standartus;
• suprasti kokybės kontrolę ir testavimą;
• dirbti komandoje su kolegomis;
• laikytis darbo grafikų.