- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751115 - Žuvies rūkyklos darbininkas
Tvarko rūkymo kameras ar krosnis žuviai rūkyti. Pakabina išdarinėtas žuvis rūkymo kameroje, įkuria malkas arba uždega dujas, prideda aromatinių žolių, kontroliuoja vėdinimą. Baigęs rūkyti, nukabina produktus. Atsako už tokius žuvies rūkyklos procesus, kaip žuvies rūkymas, marinavimas, pjaustymas ir pakavimas.
Pagrindinės užduotys
• rūko žuvį, naudoja rūkymo kamerą ir kitus reikiamus įrankius ir medžiagas;
• marinuoja žuvį, naudoja reikiamas medžiagas, kad pagerintų skonį ir vartojimo terminą;
• pjausto žuvį į reikiamus gabalus, laiko švarią ir tvarkingą darbo vietą;
• pildo užsakymų formas ir laiko dokumentus, susijusius su rūkyklos veikla;
• atlieka būtinus rūkyklos priežiūros ir valymo darbus.
Būdingos kompetencijos
• laikytis saugios darbo aplinkos, maisto saugos ir higienos reikalavimų;
• naudoti rūkymo kamerą;
• išmanyti žuvies rūkyklos procesus;
• suprasti ir naudoti atitinkamus įrankius;
• bendrauti su kolegomis ir klientais.