- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751114 - Skerdėjas
Skerdžia gyvulius, perdirba ir paruošia skerdieną vartotojams: paskerdžia gyvulius, nuleidžia kraują, pašalina vidurius, specialiu pjūklu arba peiliu apipjausto skerdieną, pjūklu atskiria ragus, kanopas; skerdžia bekonus, jų skerdieną apipliko, nusvilina šerius, nulupa odą, plauna mėsą, pašalina vidurius, sudeda skerdieną į šaldymo kamerą. Išmano skerdžiamų gyvūnų anatomiją, reikalingų įrankių naudojimo taisykles ir jų paskirtį. Laiko darbo vietą švarią, atitinkančią sanitarijos normas.
Pagrindinės užduotys
• paruošia mėsą pjaustyti ir ruošti, šalina nereikalingas dalis;
• pjausto mėsą ir paruošia produktus parduoti;
• rekomenduoja skirtingus produktų paruošimo būdus, priklausomai nuo reikalavimų ir kliento pageidavimų;
• laiko darbo vietą švarią ir tvarkingą;
• laiko atsargas ir tvarko produktų pakuotes.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti apie mėsos produktų ruošimą ir apdorojimą;
• atlikti sklandų ir efektyvų darbo vietos organizavimą;
• veikti greitai ir taikliai, ypač darant smulkius pjūvius;
• suprasti skirtingus pjovimo būdus;
• išmanyti bendrąsias higienos ir produktų saugos taisykles.