- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751113 - Mėsos sūdytojas
Sūdo mėsą, ruošia sūdymo mišinius arba tirpalus pagal receptūrą, priklausomai nuo produkcijos rūšies, į maišyklę deda mėsą, lašinius, sūdymo mišinį, stebi maišymo procesą, sūdomus rūkyti skirtus pusgaminius įtrina sūdymo mišiniu, sudeda, presuoja ir užpila sūrymu, stebi sūdymo procesą ir kontroliuoja jo kokybę.
Pagrindinės užduotys
• paruošia mėsą apdorojimui, šalina nereikalingus audinius, kaulus ir riebalus;
• paruošia druskos mišinį, kuriame bus mirkoma mėsa, suteikiantį mėsai ypatingą skonį ir sudarantį sąlygas ilgiau laikyti;
• sudeda mėsą į druskos mišinį ir palieka ją ten keletą dienų, priklausomai nuo mėsos tipo ir dydžio, kad mėsa įsisūrėtų;
• džiovina, kad būtų pašalintas perteklinis druskos mišinys, ir išsausina mėsą, džiovina mėsą specialiose džiovinimo kamerose;
• supakuoja ir pritvirtina etiketes su produkto pavadinimu, svoriu, sudedamaisiais produktais ir galiojimo laiku.
Būdingos kompetencijos
• paruošti mėsą apdorojimui;
• paruošti druskos mišinį, kuriame bus mirkoma mėsa;
• sudėti mėsą į druskos mišinį;
• džiovinti mėsą specialiose džiovinimo kamerose;
• supakuoti ir pritvirtinti etiketes su produkto pavadinimu.