Pereiti į pagrindinį turinį

751112 - Žuvies sūdytojas

Sūdo žuvis, ruošia sūdymo mišinius arba tirpalus pagal receptūrą, priklausomai nuo produkcijos rūšies, stebi maišymo procesą, ar tolygiai sūdoma, rūšiuoja pagal svorį, pusgaminius įtrina sūdymo mišiniu arba pila į juos sūrymą, sudeda, presuoja žuvis ir užpila sūrymu, stebi sūdymo procesą ir kontroliuoja jo kokybę.


Pagrindinės užduotys

• sūdo žuvis, naudoja tinkamą druskos kiekį ir laikymo sąlygas;
• prižiūri ir valdo druskos tirpalo koncentraciją, kad žuvys nebūtų per daug ar per mažai sūdytos;
• išvalo žuvis, pašalindamas nereikalingas dalis, žuvų galvas ir kitas atliekas, kurių negalima sūdyti;
• atlieka patikras, užtikrina kokybišką produktą, tinkamą vartoti;
• įgyvendina saugos ir higienos taisykles, užtikrina saugią ir higienišką darbo aplinką.
 

Būdingos kompetencijos

• naudoti įvairius įrankius ir maisto produktų ruošimo technologijas;
• suprasti maisto produktų saugos ir higienos reikalavimus;
• užtikrinti saugią ir higienišką darbo aplinką;
• prižiūrėti druskos tirpalo koncentraciją;
• atlikti kontrolės ir patikros procedūras.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7511