- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751112 - Žuvies sūdytojas
Sūdo žuvis, ruošia sūdymo mišinius arba tirpalus pagal receptūrą, priklausomai nuo produkcijos rūšies, stebi maišymo procesą, ar tolygiai sūdoma, rūšiuoja pagal svorį, pusgaminius įtrina sūdymo mišiniu arba pila į juos sūrymą, sudeda, presuoja žuvis ir užpila sūrymu, stebi sūdymo procesą ir kontroliuoja jo kokybę.
Pagrindinės užduotys
• sūdo žuvis, naudoja tinkamą druskos kiekį ir laikymo sąlygas;
• prižiūri ir valdo druskos tirpalo koncentraciją, kad žuvys nebūtų per daug ar per mažai sūdytos;
• išvalo žuvis, pašalindamas nereikalingas dalis, žuvų galvas ir kitas atliekas, kurių negalima sūdyti;
• atlieka patikras, užtikrina kokybišką produktą, tinkamą vartoti;
• įgyvendina saugos ir higienos taisykles, užtikrina saugią ir higienišką darbo aplinką.
Būdingos kompetencijos
• naudoti įvairius įrankius ir maisto produktų ruošimo technologijas;
• suprasti maisto produktų saugos ir higienos reikalavimus;
• užtikrinti saugią ir higienišką darbo aplinką;
• prižiūrėti druskos tirpalo koncentraciją;
• atlikti kontrolės ir patikros procedūras.