Pereiti į pagrindinį turinį

751111 - Mėsos pusgaminių ruošėjas

Atlieka įvairių mėsos produktų, tokių kaip dešros, kumpiai, šoninė, šaldytos mėsos patiekalai ir kiti pusgaminiai, parengiamuosius gamybos darbus


Pagrindinės užduotys

paruošia mėsą prieš gamybą, pjausto, valo, marinuoja mėsą ir atlieka kitas įvairias paruošiamąsias procedūras; 

ruošia mėsos produktus gaminti, įskaitant dešrų kimšimą, šaldytų mėsos patiekalų komplektavimą; 

užtikrina, kad pusgaminiai būtų tinkamai paruošti, išdėstyti, supakuoti ir pažymėti, atitiktų maisto saugos reikalavimus; 

palaiko tinkamą temperatūrą ir higienos sąlygas, kad būtų išlaikyta produkto kokybė ir saugumas; 

bendradarbiauja su virtuvės komanda, užtikrina, kad produktai būtų pagaminti tinkamai ir laiku.

Būdingos kompetencijos

suprasti įvairių mėsos rūšių ir kitų ingredientų savybes; laikytis griežtų higienos taisyklių ir maisto saugos standartų; naudoti šaldytuvus ir kitą maisto gamybai reikalingą įrangą; atlikti kokybės kontrolės procedūras, atpažinti produktų defektus; bendrauti su kolegomis ir vadovais, koordinuoti darbą ir laikytis nurodymų;

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7511