- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751111 - Mėsos pusgaminių ruošėjas
Atlieka įvairių mėsos produktų, tokių kaip dešros, kumpiai, šoninė, šaldytos mėsos patiekalai ir kiti pusgaminiai, parengiamuosius gamybos darbus
Pagrindinės užduotys
paruošia mėsą prieš gamybą, pjausto, valo, marinuoja mėsą ir atlieka kitas įvairias paruošiamąsias procedūras;
ruošia mėsos produktus gaminti, įskaitant dešrų kimšimą, šaldytų mėsos patiekalų komplektavimą;
užtikrina, kad pusgaminiai būtų tinkamai paruošti, išdėstyti, supakuoti ir pažymėti, atitiktų maisto saugos reikalavimus;
palaiko tinkamą temperatūrą ir higienos sąlygas, kad būtų išlaikyta produkto kokybė ir saugumas;
bendradarbiauja su virtuvės komanda, užtikrina, kad produktai būtų pagaminti tinkamai ir laiku.
Būdingos kompetencijos
suprasti įvairių mėsos rūšių ir kitų ingredientų savybes; laikytis griežtų higienos taisyklių ir maisto saugos standartų; naudoti šaldytuvus ir kitą maisto gamybai reikalingą įrangą; atlikti kokybės kontrolės procedūras, atpažinti produktų defektus; bendrauti su kolegomis ir vadovais, koordinuoti darbą ir laikytis nurodymų;