- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751110 - Dešrų gamintojas
Ruošia įvairių rūšių dešrų, dešrelių ir kitokių mėsos produktų gamybai skirtas sudedamąsias dalis pagal receptūrą, sveria įvairių rūšių mėsą, parenka prieskonius; mašina kapoja, mala, maišo paruoštą mėsos masę, valdo mašiną, sukemšančią faršą į žarnas, formuoja dešrų ar dešrelių ilgį, norimą formą ir dydį. Atsako už dešrų receptūros kūrimą, dešrų paruošimą, apdorojimą, pakavimą ir sandėliavimą.
Pagrindinės užduotys
• sumaišo skirtingų rūšių mėsos ir prieskonių mišinius, gauna skanų dešros mišinį;
• užpildo dešros mišiniu apvalius apvalkalus arba kitokias formavimo priemones;
• apdoroja dešras, rūko, kepa, verda ar kaitina pagal nustatytas procedūras;
• pakuoja dešras ir atitinkamai jas žymi;
• atnaujina produktų sandėlių atsargas ir užtikrina saugų produktų laikymą.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti mėsos ruošimo ir apdorojimo technologijas;
• išmanyti prieskonių ir kitų ingredientų paruošimą ir naudojimą;
• kurti receptūras ir išmanyti gaminimo procedūras;
• dirbti su specialiai pritaikytais įrankiais ir prietaisais;
• bendradarbiauti su kolegomis ir vadovybe.