Pereiti į pagrindinį turinį

751110 - Dešrų gamintojas

Ruošia įvairių rūšių dešrų, dešrelių ir kitokių mėsos produktų gamybai skirtas sudedamąsias dalis pagal receptūrą, sveria įvairių rūšių mėsą, parenka prieskonius; mašina kapoja, mala, maišo paruoštą mėsos masę, valdo mašiną, sukemšančią faršą į žarnas, formuoja dešrų ar dešrelių ilgį, norimą formą ir dydį. Atsako už dešrų receptūros kūrimą, dešrų paruošimą, apdorojimą, pakavimą ir sandėliavimą.


Pagrindinės užduotys

• sumaišo skirtingų rūšių mėsos ir prieskonių mišinius, gauna skanų dešros mišinį;
• užpildo dešros mišiniu apvalius apvalkalus arba kitokias formavimo priemones;
• apdoroja dešras, rūko, kepa, verda ar kaitina pagal nustatytas procedūras;
• pakuoja dešras ir atitinkamai jas žymi;
• atnaujina produktų sandėlių atsargas ir užtikrina saugų produktų laikymą.
 

Būdingos kompetencijos

• išmanyti mėsos ruošimo ir apdorojimo technologijas;
• išmanyti prieskonių ir kitų ingredientų paruošimą ir naudojimą;
• kurti receptūras ir išmanyti gaminimo procedūras;
• dirbti su specialiai pritaikytais įrankiais ir prietaisais;
• bendradarbiauti su kolegomis ir vadovybe.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7511