- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751109 - Techninės žaliavos ruošėjas
Specialiais aparatais gamina mėsos ir kaulų miltus iš maistui netinkamų kaulų, kraujo, brokuotų mėsos produktų ir kitų atliekų. Atrenka, mašinomis plauna, smulkina žaliavas, atsako už mėsos ir kaulų perdirbimo techninės žaliavos ruošimą, užtikrina aukštą kokybę ir saugumą perdirbimo procese.
Pagrindinės užduotys
• ruošia mėsos ir kaulų techninę žaliavą pagal reikiamus dydžius, formą ir kokybę;
• atskiria kaulus, riebalus ir kitas nereikalingas dalis nuo mėsos;
• kruopščiai apdirba mėsą ir kaulus bei kitas maistui netinkamas dalis, išvengia užkrėtimų ir patogenų;
• supakuoja mėsą ir kaulus bei kitas maistui netinkamas dalis ir parengia siųsti į kitus gamybos etapus;
• laikosi griežtų sanitarijos taisyklių, atsako už techninės žaliavos kokybės kontrolę ir užtikrinimą perdirbimo procese.
Būdingos kompetencijos
• naudoti įvairius įrankius ir technologijas mėsai ir kaulams atskirti;
• apdirbti mėsą ir kaulus bei kitas maistui netinkamas dalis;
• stebėti gamybos procesą;
• laikytis griežtų sanitarijos reikalavimų ir kokybės standartų;
• parengti siųsti į kitus gamybos etapus.