- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751108 - Žuvies pusgaminių ruošėjas
Išdoroja žuvis, nuvalo žvynus, išskrodžia, nupjauna pelekus, nuplauna išskrostas žuvis. Išskrostas žuvis mirko druskos tirpale, supjausto porcijomis ir apvolioja džiūvėsėliuose, ruošia kotletų masę, gaminius iš jos, formuoja rinkinius sriuboms.
Pagrindinės užduotys
• laikosi žuvies rūšies, dydžio, kokybės, tvarkymo ir laikymo standartų;
• valo žuvis, pašalina kaulus ir odas, dalina į reikiamus gabalus;
• kepa arba verda, užtikrina, kad produktas būtų paruoštas ir patiekiamas saugiai ir skaniai;
• naudoja įvairius marinatus, prieskonius, riebalus ir kitus produktus, suteikia skonį ir išsaugo kokybę, žino maisto chemiją, tinkamai paruošia produktą;
• pakuoja produktus ir ženklina, parduoda vartotojams, tinkamai supakuoja produktą, išsaugo kokybę ir skonį, ženklina produktą.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti žuvų ruošimo technologijas ir metodikas;
• naudoti įvairius įrankius ir priemones;
• bendradarbiauti su kolegomis ir efektyviai dirbti komandoje;
• išlaikyti aukštą produktų kokybę;
• pakuoti produktus ir ženklinti.