Pereiti į pagrindinį turinį

751107 - Žuvies išpjovų ruošėjas

Doroja žuvis, valo žuvų žvynus, skrodžia žuvis, išskrostas žuvis mirko druskos tirpale, pjausto porcijomis ir apvolioja džiūvėsėliuose, ruošia kotletų masę, gaminius iš jos, formuoja rinkinius sriuboms ir pakuoja produktus. Atsako už žuvies produktų kokybę, atlieka visas būtinas patikras ir užtikrina tinkamą produktų saugojimo temperatūrą, užtikrina, kad produktai būtų saugūs vartoti. Naudoja darbo įrankius ir įrangą bei palaiko darbo vietą tvarkingą ir saugią, atlieka šį darbą efektyviai ir kokybiškai.


Pagrindinės užduotys

• ruošia žuvies produktus, išpjovas, pašalina kaulus ir odą;
• apdoroja žuvies produktus;
• pakuoja produktus tinkamai ir su tinkamais ženklinimo reikalavimais;
• stebi produktų laikymo temperatūrą ir kitus saugumo reikalavimus;
• tvarko darbo vietą, darbo įrankius ir įrangą.
 

Būdingos kompetencijos

• išpjauti išpjovas ir pašalinti kaulus ir odą;
• apdoroti produktus tinkamai;
• pakuoti produktus laikantis tinkamų ženklinimo reikalavimų;
• stebėti produktų laikymo sąlygas ir kitus saugumo reikalavimus;
• naudoti darbo įrankius ir įrangą.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7511