- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751106 - Paukštienos ruošėjas
Apdoroja išdarinėtus paukščius. Rankiniu arba mechaniniu diskiniu peiliu nupjauna išdarinėto paukščio galvą ir sparnus ir perduoda taip paruoštą paukštieną apdoroti toliau. Išmano anatominę paukščių sandarą, paukštienos, skirtos kulinariniams gaminiams gaminti, pjaustymo taisykles, diskinių peilių galandimo ir naudojimo taisykles.
Pagrindinės užduotys
• supjausto, valo, nuplauna, marinuoja paukštieną;
• pjausto, šaldo, konservuoja, įmaišo priedus, prieskonius ir kitus ingredientus;
• paruošia produktų pakuotes, įpakuoja, kontroliuoja svorį ir kokybę, ženklina, sandėliuoja;
• plauna, valo ir dezinfekuoja darbo vietą, laikosi asmeninės higienos ir maisto saugumo taisyklių;
• prižiūri darbo vietą, įrangą, tvarko ir prižiūri įrankius ir prietaisus.
Būdingos kompetencijos
• suprasti mėsos perdirbimo procesus ir technologijas;
• laikytis higienos ir maisto saugumo taisyklių;
• dirbti su paukštiena, naudojant specialią įrangą ir prietaisus;
• atlikti skaičiavimus, susijusius su produktų pakavimu ir ženklinimu;
• bendrauti su kolegomis ir vadovais.