Pereiti į pagrindinį turinį

751105 - Mėsos darinėtojas

Darinėja mėsą, ruošia įvairius mėsos pusgaminius. Pjausto arba kapoja smulkius pusgaminius, muša, sveria porcijomis, ruošia kotletų mėsą, faršą, mėsą šašlykams.


Pagrindinės užduotys

• paruošia, apdoroja mėsos produktus, pagalbines medžiagas ir ruošia pakuotę;
• stebi, ar visi produktai atitinka reikalavimus, reguliuojančius kokybę ir saugą;
• ruošia, valo ir prižiūri maisto produktus;
• laiko ir sandėliuoja maisto produktus;
• prižiūri darbo vietą ir įrangą.
 

Būdingos kompetencijos

• pasirinkti ir vertinti mėsą;
• suprasti mėsos apdorojimo procesą;
• planuoti ir organizuoti darbo procesą;
• laikytis saugos ir higienos standartų;
• užtikrinti produkto saugumą ir higieną.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7511