- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751105 - Mėsos darinėtojas
Darinėja mėsą, ruošia įvairius mėsos pusgaminius. Pjausto arba kapoja smulkius pusgaminius, muša, sveria porcijomis, ruošia kotletų mėsą, faršą, mėsą šašlykams.
Pagrindinės užduotys
• paruošia, apdoroja mėsos produktus, pagalbines medžiagas ir ruošia pakuotę;
• stebi, ar visi produktai atitinka reikalavimus, reguliuojančius kokybę ir saugą;
• ruošia, valo ir prižiūri maisto produktus;
• laiko ir sandėliuoja maisto produktus;
• prižiūri darbo vietą ir įrangą.
Būdingos kompetencijos
• pasirinkti ir vertinti mėsą;
• suprasti mėsos apdorojimo procesą;
• planuoti ir organizuoti darbo procesą;
• laikytis saugos ir higienos standartų;
• užtikrinti produkto saugumą ir higieną.