- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751104 - Mėsos konservuotojas
Valdo mėsos konservavimo įrenginius, automatinę ir pagalbinę įrangą, kontroliuoja šių gamybos darbų kokybę ir užtikrina darbo ir technologinių operacijų saugą.
Pagrindinės užduotys
• gamina mėsos produktus, kuriuos vėliau pakuoja į skardines arba pakuotes, žino, kaip tinkamai paruošti mėsą ir sumaišyti ingredientus, kad būtų gautas kokybiškas produktas;
• atsako už kokybės kontrolę ir tikrina, ar produktai atitinka reikiamus standartus ir specifikacijas;
• išlaiko savo darbo vietą švarią ir tvarkingą, užtikrina higienos taisyklių laikymąsi, prižiūri ir tvarko maisto pramonės įrangą, užtikrina saugų darbą;
• laikosi saugos taisyklių, išvengia nelaimingų atsitikimų darbo vietoje, žino, kaip elgtis užkrečiamųjų ligų atveju;
• bendrauja su kolegomis ir vadovybe, užtikrina geriausius darbo procesus ir produktų kokybės rezultatus.
Būdingos kompetencijos
• paruošti mėsą ir sumaišyti ingredientus;
• atsakyti už kokybės kontrolę;
• užtikrinti higienos taisyklių laikymąsi;
• laikytis saugos taisyklių;
• bendrauti su kolegomis ir vadovybe.