- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751103 - Žuvies konservuotojas
Valdo žuvies konservavimo įrenginius, automatinę ir pagalbinę įrangą, kontroliuoja šių gamybos darbų kokybę ir užtikrina darbo bei technologinių operacijų saugą. Turi žinių ir įgūdžių žuvims, taip pat ir kitoms jūrų gėrybėms konservuoti, pakuoja jas indeliuose, kad būtų patogu laikyti ir transportuoti. Žuvies konservavimo procesas apima žuvų paruošimą konservavimui, konservų indelių pripildymą paruoštos žuvies ir skysčio, konservų uždarymą, sterilizaciją ir stebėjimą, kad produktas būtų saugus ir aukštos kokybės.
Pagrindinės užduotys
• paruošia žuvis ir kitus ingredientus konservuoti;
• užpildo konservų indelius paruošta žuvimi ir skysčiu;
• uždaro ir sterilizuoja indelius, užtikrina, kad produktas yra saugus vartoti;
• atlieka kokybės kontrolę ir stebi produktų laikymo sąlygas;
• palaiko švarą ir tvarką darbo vietoje.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti žuvų apdorojimo ir konservavimo procesus;
• laikytis darbo saugos ir maisto saugos taisyklių;
• naudoti specialią įrangą ir rankinius įrankius;
• kontroliuoti produktų kokybę;
• bendradarbiauti su kolegomis ir klientais.