- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751102 - Mėsininkas
Perdirba ir paruošia mėsą tam tikrų maisto produktų gamybai, skerdžia gyvulius, apdoroja skerdieną ir paruošia iš jos standartinius mėsos pjaustinius, skirtus pardavimui arba tolesniam apdorojimui, iš spalvos, kvapo ar atlikęs cheminę analizę nustato mėsos kokybę. Dirba parduotuvėse, sveria, vynioja, rūšiuoja mėsos gabalus ir paruošia šaldytą mėsą vartotojui, valo darbo vietą, tvarko įrangą ir gaminių sandėlius.
Pagrindinės užduotys
• supjausto mėsą į norimos formos ir dydžio gabalus;
• išima iš mėsos produktų kaulus, kitas nevalgomas dalis, išvalo kraują;
• sumaišo reikiamus prieskonius ir kitus ingredientus mėsos produktams;
• pakuoja ir žymi mėsos produktus pagal reikalavimus;
• išlaiko darbo vietą ir įrangą tvarkingą ir švarią.
Būdingos kompetencijos
• suprasti darbo saugos taisykles ir procedūras ir jų laikytis;
• naudoti rankinius ir elektrinius įrankius;
• vertinti mėsos kokybę skirtingų mėsos produktų gamyboje;
• atsakyti už mėsos produktų saugumą;
• laikytis higienos taisyklių ir atitikties teisės aktams ir reglamentams.