- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751101 - Žuvų darinėtojas
Ruošia žuvis ir kitus jūrų ir gėlųjų vandenų produktus pardavimui ar konservavimui, nuvalo žvynus ar visai nulupa žuvų odą, nupjauna galvas, uodegas, pelekus, pašalina vidurius, išima kaulus ir pagal receptūrą dideles žuvis supjausto gabalais. Mala žuvis ir paruošia faršą žuvies dešrelėms, pyragams ar kitiems žuvies gaminiams gaminti. Gali pardavinėti žuvis ar žuvies produktus mažmeninėse prekybos įmonėse.
Pagrindinės užduotys
• atsako už žuvų valymą, apdirbimą, pjaustymą ir gaminimą įvairiais būdais;
• atlieka kokybės kontrolę, užtikrina, jog produktai yra saugūs ir atitinka visus reikalavimus;
• palaiko higienos reikalavimus, kad produktai būtų saugūs ir kokybiški;
• rūpinasi, kad aparatūra ir įranga būtų tinkamai prižiūrėtos ir geros būklės, kad nebūtų techninių problemų gamybos metu;
• bendrauja su klientais ir randa sprendimus, atsižvelgia į klientų pageidavimus.
Būdingos kompetencijos
• išmanyti žuvų apdorojimą ir gamybą;
• atlikti produktų kokybės kontrolę;
• laikytis higienos standartų;
• laikytis maisto produktų saugos taisyklių;
• bendrauti su klientais.