- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
524601 - Bufetininkas
Ruošia ir pateikia klientams įvairius nesudėtingus kulinarijos ir konditerijos produktus ir gėrimus.
Pagrindinės užduotys
ruošia ir tvarko nesudėtingus patiekalus ir gėrimus pagal meniu ir klientų pageidavimus;
palaiko tvarkingą ir švarią patiekimo vietą, atlieka bendrą patalpų priežiūrą;
aptarnauja klientus, informuoja apie meniu ir patiekalų sudėtį, siūlo rekomendacijas;
stebi maisto atsargas ir užtikrina, kad jų užtektų, registruoja prekių kiekį ir pateikia užsakymus;
laikosi higienos ir saugos reikalavimų, stebi galimybę atsirasti alergenams.
Būdingos kompetencijos
paruošti ir pateikti maistą pagal pageidavimus; bendrauti su klientais ir bendradarbiauti su kolegomis; suprasti higienos ir saugos standartus; organizuoti savo darbo laiką ir planuoti užduotis; naudoti maisto ruošos technologijas.