Pereiti į pagrindinį turinį

524601 - Bufetininkas

Ruošia ir pateikia klientams įvairius nesudėtingus kulinarijos ir konditerijos produktus ir gėrimus.


Pagrindinės užduotys

ruošia ir tvarko nesudėtingus patiekalus ir gėrimus pagal meniu ir klientų pageidavimus; 

palaiko tvarkingą ir švarią patiekimo vietą, atlieka bendrą patalpų priežiūrą; 

aptarnauja klientus, informuoja apie meniu ir patiekalų sudėtį, siūlo rekomendacijas; 

stebi maisto atsargas ir užtikrina, kad jų užtektų, registruoja prekių kiekį ir pateikia užsakymus; 

laikosi higienos ir saugos reikalavimų, stebi galimybę atsirasti alergenams.

Būdingos kompetencijos

paruošti ir pateikti maistą pagal pageidavimus; bendrauti su klientais ir bendradarbiauti su kolegomis; suprasti higienos ir saugos standartus; organizuoti savo darbo laiką ir planuoti užduotis; naudoti maisto ruošos technologijas.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 5
Pagrindinio pogrupio kodas: 52
Grupės kodas: 524
Pogrupio kodas: 5246