- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
214501 - Chemijos technologas
Tiria, projektuoja, tobulina ir kontroliuoja maisto produktų ir gėrimų perdirbimo pramonės ir gamybos procesus, dalyvauja moksliniuose maisto produktų ir gėrimų gamybos bei perdirbimo srities tyrimuose, pataria darbdaviams maisto produktų ir gėrimų gamybos bei perdirbimo klausimais, analizuoja žaliavas ir parenka atitinkamus mišinius tam tikrų produktų gamybai, tikrina maisto produktus ir gėrimus perdirbimo metu ir jam pasibaigus, nustato gatavos produkcijos atitiktį specifikacijoms.
Pagrindinės užduotys
• projektuoja, tobulina ir kontroliuoja maisto produktų perdirbimo pramonės gamybos procesus ir įrenginius;
• analizuoja žaliavas ir parenka atitinkamus mišinius tam tikrų produktų gamybai, konsultuojasi su kitais specialistais;
• tikrina maisto produktus ir gėrimus perdirbimo metu ir jam pasibaigus;
• bendradarbiauja su kitų sričių specialistais, pataria maisto produktų ir gėrimų gamybos bei perdirbimo klausimais;
• dalyvauja moksliniuose maisto produktų ir gėrimų gamybos bei perdirbimo srities tyrimuose, plečia ir tobulina gamybos procesus.
Būdingos kompetencijos
• projektuoti maisto produktų gamybos procesus;
• parinkti atitinkamus mišinius tam tikrų produktų gamybai;
• tikrinti maisto produktus ir gėrimus;
• bendradarbiauti su kitų sričių specialistais;
• tobulinti gamybos procesus.