- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
211302 - Maisto pramonės chemikas
Taiko mokslines chemijos žinias, siekia įgyti naujų žinių, kuria maisto pramonės gaminius ir kontroliuoja jų kokybę ir procesus. Atlieka eksperimentinius darbus, bandymus ir analizę, tiria įvairių natūralių arba sintetinių medžiagų, žaliavų ir gaminių cheminę sudėtį bei jų energinius ir cheminius pokyčius.
Pagrindinės užduotys
• tiria ir analizuoja maisto cheminius komponentus, jų chemines reakcijas ir sąveikas;
• tiria fizinių, cheminių ir biocheminių veiksnių įtaką maisto gamybos procesams ir maisto produktams;
• kuria naujus maisto produktus su pakeistomis sudėtimis, turinčius mažesnį kiekį riebalų ar angliavandenių, ieško naujų maisto produktų priedų ir juos analizuoja;
• ieško naujų metodų maisto produktų saugai ir kokybei užtikrinti, tobulina esamus;
• tiria maisto gamybos procesus, atlieka taikomuosius maisto srities mokslinius tyrimo darbus.
Būdingos kompetencijos
• analizuoti maisto cheminius komponentus;
• tirti biocheminių veiksnių įtaką;
• kurti naujus maisto produktus;
• užtikrinti maisto saugą.