- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
141290 - Kiti restoranų vadovai
Kiti restoranų vadovai (pavaduotojai), kurie neišvardyti 1412 pogrupyje „Restoranų vadovai“ ir kurie planuoja, organizuoja kavinių, restoranų ir panašių įmonių, teikiančių maitinimo ir aprūpinimo maistu bei gėrimais paslaugas, veiklą ir jai vadovauja
Pagrindinės užduotys
planuoja valgiaraščius, konsultuojasi su vyriausiaisiais virėjais ir virėjais;
planuoja ir organizuoja specialius renginius;
organizuoja prekių įsigijimą, neviršijant nustatyto biudžeto;
tvarko atsargas ir finansinių operacijų duomenis;
užtikrina, kad maitinimo, virtuvės ir maisto saugojimo patalpos atitiktų higienos reikalavimus, būtų švarios ir būtų tinkamos veiklai.
Būdingos kompetencijos
bendrauti su klientais, įvertinti jų pasitenkinimą maistu ir aptarnavimu; atrinkti darbuotojus, sudaryti darbo grafikus, prižiūrėti virtuvės personalą; priimti rezervacijas, sutikti svečius ir pagelbėti priimant užsakymus; derėtis dėl susitarimų su klientais ir tiekėjais; užtikrinti profesinės sveikatos ir darbo saugos taisyklių laikymąsi.